De Bijlesmaatschappij helpt je met al je wiskundige problemen!

Moeite met wiskunde: het komt veelvuldig voor. Het is een vak die je niet simpelweg kan leren uit je hoofd. Je kan je cijfer voor dit vak helaas niet ophogen door te gaan zitten reproduceren en feiten op te sommen. Je dient het gewoon te begrijpen. En oefening is het halve werk. En de andere helft? Daar zijn wij voor! Wij vinden een goede uitleg van wiskunde essentieel voor het begrijpen ervan. Gelukkig hebben we in ons team een paar geweldige wiskundesterren die klaar staan om uw kind te komen helpen.

Op school krijg je ook uitleg, maar dat is vaak heel kort en in klassikaal verband. Niet iedereen kan zich concentreren in een klas van 30 leerlingen, waarin ook je beste vrienden en vriendinnen zitten. Vaak zelfs vlak naast je. Ook is een schooldag vaak vermoeiend en heb je niet altijd de uiterste concentratie om ingewikkelde wiskundige sommen op te lossen. Een leerling heeft dus een heel gedisciplineerde houding en een geweldig concentratieniveau hebben, om erin te slagen wiskunde meteen te begrijpen in de les. Maar veel mensen hebben dat helaas niet. Bijles in wiskunde is voor die leerlingen onmisbaar. Gelukkig is dat geen probleem, want wij staan klaar om in te grijpen.

 

Wiskunde is een heel belangrijk kernvak. Het is vaak onvermijdelijk en komt ook later, in de studietijd, overal bij kijken. Kortom: er is geen ontkomen aan. Ook is het een zogenaamd ‘doorlopend’ vak. Dat wil zeggen: wanneer je begint aan een nieuw hoofdstuk, wordt van de leerling verwacht dat de vorige hoofdstukken en behandelde onderdelen er goed in zitten.

Als een leerling dus meerdere malen een onvoldoende heeft behaald in het verleden, zit de stof er niet goed in en is de kans daarom groot dat het nieuwe hoofdstuk ook geen succes zal zijn. Ons advies is daarom, vooral bij wiskunde, grijp in voor het te laat is! Want zelfstandig je cijfer verbeteren kan bij wiskunde heel lastig zijn.

 

De Bijlesmaatschappij helpt je met al je wiskundige problemen!

 

Wij bieden lessen wiskunde op elk niveau: vmbo, havo en VWO. Wij gaan als volgt te werk: allereerst maken we een analyse van welke onderdelen van de wiskunde goed zitten en welke nog niet. Dit doen we aan de hand van een paar opdrachten die de leerling moet maken. Waar wij denken dat hulp nodig is, daar gaan we bij helpen. Dat kunnen ook onderdelen zijn die al in het verleden getoetst zijn, want wij willen dat dat in de eerstvolgende toets, in het eindexamen en ook daarna nog altijd goed moet gaan. Daarna gaan wij inzoomen op de onderwerpen waar last ondervonden wordt. Dit doen wij zo effectief en toetsgericht mogelijk. Wij proberen het te versimpelen door er korter en vooral krachtiger over uit te leggen dan de saaie boeken of de leraren. Geen details en poespas eromheen: gewoon de kern en waar het nou om gaat. Veel leerlingen hebben moeite om niet af te haken in een lang wiskundeverhaal waar ze uiteindelijk de benodigde informatie uit moeten halen. Dit gaan wij bij ze trainen door hen aan te leren waar ze nou op moeten letten wanneer zij een vraag lezen en welke onnodige informatie zij gewoon moeten negeren. Wij doen dit bijvoorbeeld om de vaardigheid van het samenvatten te trainen. Als de theorie eenmaal uitgelegd is en de leerling aangeeft het te begrijpen, gaan we over op de oefeningen. We beginnen simpel, en bouwen het op. We willen niet dat de leerling meteen na een simpele uitleg door de bomen het bos niet meer ziet.

Wij gaan door met de oefeningen tot het een aantal keer feilloos gaat. En zelfs dan zijn we er nog niet. Want de kunst is natuurlijk om het niet alleen bij ons, maar ook straks tijdens de toets goed te kunnen. Het magische woord is dan ook: herhaling. Herhaling tot je erbij neervalt. Bij wiskunde kun je dingen weliswaar niet uit je hoofd leren, maar wat wel kan is: oefenen, oefenen en herhalen. En dit is onze formule naar een voldoende en vervolgens ook naar een acht of negen.

Wiskunde A, B, C en D?

Wiskunde is in de Tweede Fase na 2007 ingedeeld in 4 verschillende vakken, namelijk Wiskunde A, B, C en D. Hieronder vind je een korte omschrijving van de verschillen tussen deze vakken:

Wiskunde A

Het vak Wiskunde A voor HAVO en VWO richt zich vooral toegepaste analyse, kansberekening en statistiek. Het is vooral geschikt voor mensen die na de middelbare school een economische of biomedische wetenschap willen studeren.

Wiskunde B

Wiskunde B voor HAVO en VWO is vooral geschikt voor leerlingen die een exacte vervolgstudie willen doen. Er wordt aandacht besteed aan analyse, meetkunde, algebra, formules en vergelijkingen en wiskundig redeneren.

Wiskunde C

Deze vorm van wiskunde is alleen voor het VWO en vooral bedoeld voor leerlingen die een sociale, culturele, linguïstische of juridische vervolgopleiding willen doen. Het wordt over het algemeen gezien als de eenvoudigste vorm van wiskunde en de vereiste basisvaardigheden komen hier aan bod.

Wiskunde D

Wiskunde D is een bredere en diepere uitwerking van de vaardigheden die bij Wiskunde B worden geleerd en het vak kan optioneel worden gekozen door HAVO- en VWO-leerlingen die ook Wiskunde B in hun pakket hebben. Het is een goede keuze voor leerlingen die technische of wetenschappelijke vervolgstudies willen doen.

 

Worstelt uw kind ook met de exponentiële en lineaire formules, differentiëren, goniometrische vergelijkingen, de kettingregel, productregel en quotiëntregel? Met factoren en hellingsgetallen? Is hij of zij ook met zijn passer, geodriehoek en grafische rekenmachine in de weer, totdat hij/zij het uit wanhoop opgeeft en zijn boek sluit aan het einde van de avond? Wij reiken u een helpende hand toe. Wij geven zowel les op locatie als in uw eigen woonkamer, als u dat wenst. Onze tarieven zijn gegarandeerd de goedkoopste van Nederland en ons Team gegarandeerd het meest kwalitatieve. Wij hebben zeer strenge sollicitatieprocedures en accepteren studenten en afgestudeerden van minimaal universitair niveau.

 

Waarom wiskundebijles bij de Bijlesmaatschappij?

-U profiteert van de beste prijs-kwaliteitverhouding

-U studeert op een moderne manier: waar, wanneer en hoe u het wilt

-U wordt persoonlijk begeleid door mentoren als u dat wenst

-U kan kiezen voor zowel les op locatie of in uw eigen woonkamer

-U betaalt geen inschrijfkosten

-U zit niet vast aan een contract of andere afspraken, stoppen kan elk moment

-U bent gegarandeerd bij de goedkoopste aanbieder van bijlessen in Nederland

-U wordt geholpen door ervaren docenten met vakkennis, die op een leuke en effectieve wiskunde duidelijker kunnen maken!

 

Op zoek naar bijles wiskunde? Wij hebben met veel succes veel leerlingen ondersteund in o.a. Amsterdam, Kudelstaart, Loenersloot en bijvoorbeeld ook Haarlem en Zaandam en Maastricht!

 

Aanmelden kan hier!